CET6 2018年6月 第2套 · 听力
- 00:00:42 - Section A · 第 1 篇 · 1–4 题
- 00:04:02 - Section A · 第 2 篇 · 5–8 题
- 00:07:51 - Section B · 第 1 篇 · 9–11 题
- 00:10:51 - Section B · 第 2 篇 · 12–15 题
- 00:14:25 - Section C · 第 1 篇 · 16–18 题
- 00:18:56 - Section C · 第 2 篇 · 19–21 题
- 00:23:00 - Section C · 第 3 篇 · 22–25 题
- 原页面:https://english-exam.lazynote.cn/cet6/sections/listening/2018-06-2/
- 音频包含开场说明;第一个正式分段从 00:42 开始。
Transcript
Questions 1–4
1 M: Tonight we have a special guest from a local establishment, the Parisian Cafe. Welcome!
2 W: Hi, thanks for having me on your show.
3 M: Thank you for joining us. So please tell us, why did you decide to open a cafe?
4 W: Well, we saw the opportunity to offer something a little special and different from other establishments. Cafes certainly are a very competitive market sector. There are more than plenty in our city, and we felt they are all rather similar to each other. Wouldn’t you agree?
5 M: Certainly yes. So how is your establishment any different?
6 W: Well, simply put, we have rabbits wandering freely around the place. Our customers come in and enjoy their food and drinks while little rabbits play about and brush against their legs. There is no other place like it.
7 M: That’s amazing! How did you come up with the idea?
8 W: We saw other cafes with cats in them. So we thought, why not rabbits? People love rabbits. They are very cute animals.
9 M: But is it safe? Do the rabbits ever bite people? Or do any customers ever hurt the rabbits?
10 W: It’s perfectly safe for both rabbits and our customers. Rabbits are very peaceful and certainly do not bite. Furthermore, our rabbits are regularly cleaned and have all received the required shots. So there is no health risk whatsoever. As for our customers, they are all animal lovers, so they would never try to hurt the rabbits. Sometimes a young child may get over-excited, and be a little too rough, but it’s never a serious matter. On the contrary, the Parisian Cafe offers a great experience for children, a chance for them to learn about rabbits and how to take care of them.
11 M: Well, it’s certainly the first time I’ve heard of a cafe like that.
Questions 5–8
1 M: Hey, there. How are you?
2 W: Oh, hi. I’m great! Thanks. And you look great, too.
3 M: Thank you. It’s good to see you shopping at the organic section. I see you’ve got lots of healthy stuff. I wish I could buy more organic produce from here, but I find the kids don’t like it. I don’t know about yours, but mine are all about junk food.
4 W: Oh, trust me! I know exactly how you feel. My children are the same. What is it with kids these days and all that junk food they eat? I think it’s all that advertising on TV. That’s where they get it.
5 M: Yes, it must be. My children see something on TV and they immediately want it. It’s like they don’t realize it’s just an advertisement.
6 W: Right. And practically everything that’s advertised for children is unhealthy processed foods. No surprise then it becomes a battle for us parents to feed our children ordinary fruit and vegetables.
7 M: That’s just the thing. One never sees ordinary ingredients being advertised on TV. It’s never a carrot or a peach. It’s always some garbage, like chocolate-covered sweets. So unhealthy.
8 W: Exactly. And these big food corporations have so much money to spend on clever tactics designed to make young children want to buy their products. Children never stand a chance. It’s really not fair.
9 M: You are so right. When we were children, we barely had any junk food available, and we turned out just fine.
10 W: Yes. My parents don’t understand any of it. Both the TV commercials and the supermarkets are alien to them. Their world was so different back when they were young.
11 M: I don’t know what will happen to the next generation.
12 W: The world is going crazy.
13 M: You bet.
Questions 9–11
1 At some 2,300 miles in length, the Mississippi is the longest river in the United States. At some 1,000 miles, the Mackenzie is the longest river in Canada. But these waterways seem minute in comparison to the world’s two lengthiest rivers—the Nile and the Amazon.
2 The Nile, which begins in central Africa and flows over 4,100 miles north into the Mediterranean, hosted one of the world’s great ancient civilizations along its shores. Calm and peaceful for most of the year, the Nile used to flood annually, thereby creating, irrigating and carrying new topsoil to the nearby farmland on which ancient Egypt depended for livelihood. As a means of transportation, the river carried various vessels up and down its length. A journey through the unobstructed part of this waterway today would pass by the splendid Valley of the Kings, where the tombs of many of these ancient monarchs have stood for over 3,000 years.
3 Great civilizations and intensive settlement are hardly associated with the Amazon. Yet this 4,000-mile-long South American river carries about 20% of the world’s fresh water—more than the Mississippi, Nile, and Yangtze combined. Other statistics are equally astonishing. The Amazon is so wide at some points that from its center neither shore can be seen. Each second, the Amazon pours some 55 million gallons of water into the Atlantic; there, at its mouth, stands one island larger than Switzerland. Most important of all, the Amazon irrigates the largest tropical rain forest on earth.
Questions 12–15
1 How often do you say to people “I’m busy” or “I haven’t got time for that?” It’s an inevitable truth that all of us live a life in the fast lane, even though we know that being busy is not always particularly healthy.
2 Growing up in New Zealand, everything was always calm and slow. People enjoyed the tranquility of a slower pace of life. But after I moved to Tokyo and lived there for a number of years, I got used to having a pile of to-do lists and my calendar always looked like a mess, with loads of things to do written across it. I found myself filling my time up with endless work meetings and social events, rushing along as busy as a bee.
3 Then, one day, I came across a book called In Praise of Slowness and realized that being busy is not only detrimental, but also has the danger of turning life into an endless race. So I started practicing the various practical steps mentioned by the author in the book, and began to revolt against the very idea of being too busy. It doesn’t mean that my to-do lists no longer exist, but I’ve become more aware of the importance of slowing down and making sure that I enjoy the daily activities as I carry them out.
4 From now on, when someone asks you how your life is, try responding with words like “exciting and fun” instead of the cultural norm that says “busy.” See if you experience the tranquility that follows.
Questions 16–18
1 Governments, private groups and individuals spend billions of dollars a year trying to root out non-native organisms that are considered dangerous to ecosystems, and to prevent the introduction of new intruders.
2 But a number of scientists question the assumption that the presence of alien species can never be acceptable in a natural ecosystem. They say that portraying introduced species as inherently bad is an unscientific approach.
3 Distinctions between exotic and native species are artificial, said Dr. Michael Rosenzweig, a professor of evolutionary biology at the University of Arizona, because they depend on picking a date and calling the plants and animals that show up after that date exotic. Ecosystems free of species defined as exotic are, by default, considered the most natural.
4 “You can’t roll back the clock and remove all exotics or fix habitats,” Dr. Rosenzweig said. “Both native and exotic species can become invasive, and so they all have to be monitored and controlled when they begin to get out of hand.”
5 At its core, the debate is about how to manage the world’s remaining natural ecosystems and about how, and how much, to restore other habitats. Species that invade a territory can harm ecosystems, agriculture and human health. They can threaten some native species or even destroy and replace others. Next to habitat loss, these invasive species represent the greatest threat to biodiversity worldwide, many ecologists say.
6 Ecologists generally define an alien species as one that people, accidentally or deliberately, carried to its new location. Across the American continents, exotic species are those introduced after the first European contact. That date, rounded off to 1500 AD, represents what ecologists consider to have been a major shift in the spread of species, including crops and livestock, as they began to migrate with humans from continent to continent.
7 Only a small percentage of alien species cause problems in their new habitats, said Don Smith, professor of ecology and evolutionary biology at the University of Tennessee. Of the 7,000 alien species in the United States—out of a total of 150,000 species—only about 10 percent are invasive, he pointed out. The other 90 percent have fit into their environments and are considered naturalized. Yet appearances can deceive, ecologists caution, and many of these exotics may be considered acceptable only because no one has documented their harmful effects. What is more, non-native species can appear harmless for decades, then turn invasive.
Questions 19–21
1 Good morning, ladies and gentlemen. And welcome to the third in our series of business seminars in the program—Doing Business Abroad. Today we are going to look at intercultural awareness, that is, the fact that not everyone is British, not everyone speaks English and not everyone does business in the British way. And why should they? If overseas business people are selling to us, then they will make every effort to speak English and to respect our traditions and methods. It is only polite for us to do the same when we visit them. It is not only polite. It is essential if we want to sell British products overseas.
2 First, a short quiz. Let’s see how interculturally aware you are. Question 1: Where must you not drink alcohol on the first and seventh of every month? Question 2: Where should you never admire your host’s possessions? Question 3: How should you attract the waiter during a business lunch in Bangkok? And Question 4: Where should you try to make all your appointments either before 2:00 or after 5:30 p.m.?
3 OK. Everyone had a chance to make some notes? Right. Here are the answers—although I am sure that the information could equally well apply to countries other than those I have chosen. So No. 1, you must not drink alcohol on the first and seventh of the month in India. In international hotels, you may find it served, but if you are having a meal with an Indian colleague, remember to avoid asking for a beer if your arrival coincides with one of those dates. 2, In Arab countries, the politeness and generosity of the people are without parallel. If you admire your colleague’s beautiful golden bowls, you may well find yourself being presented with them as a present. This is not a cheap way to do your shopping, however, as your host will, quite correctly, expect you to respond by presenting him with a gift of equal worth and beauty. In Thailand, clicking the fingers, clapping your hands, or just shouting “Waiter!”, will embarrass your hosts, fellow diners, the waiter himself and, most of all, you! Place your palm downward and make an inconspicuous waving gesture, which will produce instant and satisfying results. And finally, in Spain, some businesses maintain the pattern of working until about 2 o’clock and then returning to the office from 5:30 to 8:00, 9:00 or 10:00 in the evening.
Questions 22–25
1 Shortly after he took over the Reader’s Digest Association in 1984, George Grune unlocked the company’s boardroom and announced that the room was now open to the employees. It was a symbolic act, indicating that under Grune’s leadership, Reader’s Digest was going to be different. True to his word, Grune has shaken up the culture here. To get an idea of the culture we’re talking about, consider the boardroom Grune opened up. It has artworks that any museum in the world would want to collect, paintings by many world-famous artists like Monet and Picasso. Its headquarters houses some 3,000 works of art. The main building is topped with a Georgian Tower with four sculptures of the mythical winged horse, the magazine’s corporate logo. It sits on 127 acres of well-trimmed lawns.
2 The editor’s office used to be occupied by founder DeWitt Wallace, who, along with his wife, Lila Acheson Wallace, launched Reader’s Digest in 1922 with condensed articles from other publications. It has become the world’s most widely read magazine, selling 28 million copies each month in 17 languages and 41 different editions. The Wallaces, both children of church ministers, had a clearly defined formula for their “little magazine” as Reader’s Digest was originally subtitled. Articles were to be short, readable and uplifting. Subjects were picked to inspire or entertain. The Wallaces didn’t accept advertising in the US edition until 1955 and even then they didn’t allow any ads for cigarettes, liquor or drugs. The Wallaces also had a clear sense of the kind of workplace they wanted. It started as a mom-and-pop operation and the childless Wallaces always considered employees to be part of their family. Employees still tell stories of how the Wallaces would take care of their employees who had met with misfortunes and they showered their employees with unusual benefits, like a turkey at Thanksgiving and Fridays off in May.
3 This cozy workplace no longer exists here. The Wallaces both died in their nineties in the early 1980s. George Grune, a former ad salesman who joined Reader’s Digest in 1960, has his eye focused on the bottom line. In a few short years, he turned the magazine on its head. He laid off several hundred workers. Especially hard hit were the blue- and pink-collar departments such as subscription fulfillment.
Questions, Answers & Analysis
Section A · Long Conversations
1. What do we learn about the woman?
- A. She advocates animal protection.
- B. She sells a special kind of coffee.
- C. She is going to start a café chain.
- D. She is the owner of a special café.
Answer: D — She is the owner of a special café.
Tonight we have a special guest from a local establishment, the Parisian Cafe.
Analysis
Paraphrase
- a special guest from a local establishment, the Parisian Cafe ↔ the owner of a special café
Why the other options are wrong
- A.
- B.
- C.
2. What does the woman say about cafes in her city?
- A. They bear a lot of similarities.
- B. They are a profitable business sector.
- C. They cater to different customers.
- D. They help take care of customers’ pets.
Answer: A — They bear a lot of similarities.
There are more than plenty in our city, and we felt they are all rather similar to each other.
Analysis
Paraphrase
- they are all rather similar to each other ↔ They bear a lot of similarities.
Why the other options are wrong
- B.
- C.
- D.
3. How does the Parisian cafe guarantee that its rabbits pose no health threat?
- A. By giving them regular cleaning and injections.
- B. By selecting breeds that are tame and peaceful.
- C. By placing them at a safe distance from customers.
- D. By briefing customers on how to get along with them.
Answer: A — By giving them regular cleaning and injections.
Furthermore, our rabbits are regularly cleaned and have all received the required shots. So there is no health risk whatsoever.
Analysis
Paraphrase
- our rabbits are regularly cleaned ↔ regular cleaning
- have all received the required shots ↔ injections
Why the other options are wrong
- B.
- C.
- D.
4. What does the woman say about their customers?
- A. They want to learn about rabbits.
- B. They like to bring in their children.
- C. They love the animals in her café.
- D. They give her café favorite reviews.
Answer: C — They love the animals in her café.
As for our customers, they are all animal lovers, so they would never try to hurt the rabbits.
Analysis
Paraphrase
- they are all animal lovers ↔ They love the animals in her café.
Why the other options are wrong
- A.
- B.
- D.
5. What do the speakers say about the food their children like?
- A. It contains too many additives.
- B. It lacks the essential vitamins.
- C. It can cause obesity.
- D. It is mostly garbage.
Answer: D — It is mostly garbage.
It’s never a carrot or a peach. It’s always some garbage, like chocolate-covered sweets.
Analysis
Paraphrase
- It’s always some garbage ↔ It is mostly garbage.
Why the other options are wrong
- A.
- B.
- C.
6. According to the speakers, what affects children’s choice of food most?
- A. Its fancy design.
- B. TV commercials.
- C. Its taste and texture.
- D. Peer influence.
Answer: B — TV commercials.
I think it’s all that advertising on TV. That’s where they get it.
Analysis
Paraphrase
- advertising on TV ↔ TV commercials.
Why the other options are wrong
- A.
- C.
- D.
7. What do the speakers believe big food corporations are doing?
- A. Investing heavily in the production of sweet foods.
- B. Marketing their products with ordinary ingredients.
- C. Trying to trick children into buying their products.
- D. Offering children more varieties to choose from.
Answer: C — Trying to trick children into buying their products.
And these big food corporations have so much money to spend on clever tactics designed to make young children want to buy their products. Children never stand a chance.
Analysis
Paraphrase
- clever tactics designed to make young children want to buy their products ↔ Trying to trick children into buying their products.
- Children never stand a chance ↔ trick children
Why the other options are wrong
- A.
- B.
- D.
8. What do we know about the speakers when they were children?
- A. They hardly ate vegetables.
- B. They seldom had junk food.
- C. They favored chocolate-coated sweets.
- D. They liked the food advertised on TV.
Answer: B — They seldom had junk food.
When we were children, we barely had any junk food available, and we turned out just fine.
Analysis
Paraphrase
- we barely had any junk food available ↔ They seldom had junk food.
Why the other options are wrong
- A.
- C.
- D.
Section B · Passages
9. What can be found in the Valley of the Kings?
- A. Stretches of farmland.
- B. Typical Egyptian animal farms.
- C. Tombs of ancient rulers.
- D. Ruins left by devastating floods.
Answer: C — Tombs of ancient rulers.
A journey through the unobstructed part of this waterway today would pass by the splendid Valley of the Kings, where the tombs of many of these ancient monarchs have stood for over 3,000 years.
Analysis
Paraphrase
- the tombs of many of these ancient monarchs ↔ Tombs of ancient rulers.
Why the other options are wrong
- A.
- B.
- D.
10. In what way is the Amazon different from other big rivers?
- A. It provides habitats for more primitive tribes.
- B. It is hardly associated with great civilizations.
- C. It has not yet been fully explored and exploited.
- D. It gathers water from many tropical rain forests.
Answer: B — It is hardly associated with great civilizations.
Great civilizations and intensive settlement are hardly associated with the Amazon.
Analysis
Paraphrase
- Great civilizations and intensive settlement are hardly associated with the Amazon ↔ It is hardly associated with great civilizations.
Why the other options are wrong
- A.
- C.
- D.
11. What does the speaker say about the Amazon?
- A. It carries about one fifth of the world’s fresh water.
- B. It has numerous human settlements along its banks.
- C. It is second only to the Mississippi River in width.
- D. It is as long as the Nile and the Yangtze combined.
Answer: A — It carries about one fifth of the world’s fresh water.
Yet this 4,000-mile-long South American river carries about 20% of the world’s fresh water—more than the Mississippi, Nile, and Yangtze combined.
Analysis
Paraphrase
- carries about 20% of the world’s fresh water ↔ It carries about one fifth of the world’s fresh water.
Why the other options are wrong
- B.
- C.
- D.
12. What does the speaker think is an inevitable truth?
- A. Living a life in the fast lane leads to success.
- B. We are always in a rush to do various things.
- C. The search for tranquility has become a trend.
- D. All of us actually yearn for a slow and calm life.
Answer: B — We are always in a rush to do various things.
It’s an inevitable truth that all of us live a life in the fast lane, even though we know that being busy is not always particularly healthy.
Analysis
Paraphrase
- all of us live a life in the fast lane ↔ We are always in a rush to do various things.
Why the other options are wrong
- A.
- C.
- D.
13. What does the speaker say about her life in Tokyo?
- A. She had trouble balancing family and work.
- B. She enjoyed the various social events.
- C. She was accustomed to tight schedules.
- D. She spent all her leisure time writing books.
Answer: C — She was accustomed to tight schedules.
But after I moved to Tokyo and lived there for a number of years, I got used to having a pile of to-do lists and my calendar always looked like a mess, with loads of things to do written across it.
Analysis
Paraphrase
- I got used to having a pile of to-do lists ↔ She was accustomed to tight schedules.
Why the other options are wrong
- A.
- B.
- D.
14. What made the speaker change her lifestyle?
- A. The possibility of ruining her family.
- B. Becoming aware of her declining health.
- C. The fatigue from living a fast-paced life.
- D. Reading a book about slowing down.
Answer: D — Reading a book about slowing down.
Then, one day, I came across a book called In Praise of Slowness and realized that being busy is not only detrimental, but also has the danger of turning life into an endless race.
Analysis
Paraphrase
- I came across a book called In Praise of Slowness ↔ Reading a book about slowing down.
Why the other options are wrong
- A.
- B.
- C.
15. What happened after the speaker changed her lifestyle?
- A. She started to follow the cultural norms.
- B. She came to enjoy doing everyday tasks.
- C. She learned to use more polite expressions.
- D. She stopped using to-do lists and calendars.
Answer: B — She came to enjoy doing everyday tasks.
It doesn’t mean that my to-do lists no longer exist, but I’ve become more aware of the importance of slowing down and making sure that I enjoy the daily activities as I carry them out.
Analysis
Paraphrase
- I enjoy the daily activities as I carry them out ↔ She came to enjoy doing everyday tasks.
Why the other options are wrong
- A.
- C.
- D.
Section C · Lectures
16. What assumption about introduced species is challenged by a number of scientists?
- A. They will root out native species altogether.
- B. They contribute to a region’s biodiversity.
- C. They pose a threat to the local ecosystem.
- D. They will crossbreed with native species.
Answer: C — They pose a threat to the local ecosystem.
But a number of scientists question the assumption that the presence of alien species can never be acceptable in a natural ecosystem.
Analysis
Paraphrase
- the presence of alien species can never be acceptable in a natural ecosystem ↔ They pose a threat to the local ecosystem
Why the other options are wrong
- A.
- B.
- D.
17. What does Dr. Michael Rosenzweig think of exotic and native species?
- A. Their classifications are meaningful.
- B. Their interactions are hard to define.
- C. Their definitions are changeable.
- D. Their distinctions are artificial.
Answer: D — Their distinctions are artificial.
Distinctions between exotic and native species are artificial, said Dr. Michael Rosenzweig, a professor of evolutionary biology at the University of Arizona, because they depend on picking a date and calling the plants and animals that show up after that date exotic.
Analysis
Paraphrase
- Distinctions between exotic and native species are artificial ↔ Their distinctions are artificial
Why the other options are wrong
- A.
- B.
- C.
18. What does Professor Don Smith say about alien species?
- A. Only a few of them cause problems to native species.
- B. They may turn out to benefit the local environment.
- C. Few of them can survive in their new habitats.
- D. Only 10 percent of them can be naturalized.
Answer: A — Only a few of them cause problems to native species.
Only a small percentage of alien species cause problems in their new habitats, said Don Smith, professor of ecology and evolutionary biology at the University of Tennessee.
Analysis
Paraphrase
- Only a small percentage of alien species cause problems in their new habitats ↔ Only a few of them cause problems to native species
Why the other options are wrong
- B.
- C.
- D.
19. What should you do when doing business with foreigners?
- A. Respect their traditional culture.
- B. Attend their business seminars.
- C. Research their specific demands.
- D. Adopt the right business strategies.
Answer: A — Respect their traditional culture.
It is only polite for us to do the same when we visit them. It is not only polite. It is essential if we want to sell British products overseas.
Analysis
Paraphrase
- respect our traditions and methods ↔ Respect their traditional culture
- do the same when we visit them ↔ Respect their traditional culture.
Why the other options are wrong
- B.
- C.
- D.
20. What must you avoid doing with your Indian colleague?
- A. Showing them your palm.
- B. Giving them gifts of great value.
- C. Drinking alcohol on certain days of a month.
- D. Clicking your fingers loudly in their presence.
Answer: C — Drinking alcohol on certain days of a month.
So No. 1, you must not drink alcohol on the first and seventh of the month in India.
Analysis
Paraphrase
- drink alcohol on the first and seventh of the month ↔ Drinking alcohol on certain days of a month
Why the other options are wrong
- A.
- B.
- D.
21. What do we learn about some Spanish business people?
- A. They are very easy to satisfy.
- B. They have a strong sense of worth.
- C. They tend to be friendly and enthusiastic.
- D. They have a break from 2:00 to 5:30 p.m.
Answer: D — They have a break from 2:00 to 5:30 p.m.
And finally, in Spain, some businesses maintain the pattern of working until about 2 o’clock and then returning to the office from 5:30 to 8:00, 9:00 or 10:00 in the evening.
Analysis
Paraphrase
- working until about 2 o’clock and then returning to the office from 5:30 ↔ They have a break from 2:00 to 5:30 p.m.
Why the other options are wrong
- A.
- B.
- C.
22. What did George Grune do in 1984?
- A. He completely changed the company’s culture.
- B. He collected paintings by world-famous artists.
- C. He took over the sales department of Reader’s Digest.
- D. He had the company’s boardroom extensively renovated.
Answer: A — He completely changed the company’s culture.
Shortly after he took over the Reader’s Digest Association in 1984, George Grune unlocked the company’s boardroom and announced that the room was now open to the employees. It was a symbolic act… True to his word, Grune has shaken up the culture here.
Analysis
Paraphrase
- Grune has shaken up the culture here ↔ completely changed the company’s culture
Why the other options are wrong
- B.
- C.
- D.
23. How did the Wallaces define the formula for Reader’s Digest?
- A. It should be sold at a reasonable price.
- B. Its articles should be short and inspiring.
- C. It should be published in the world’s leading languages.
- D. Its articles should entertain blue- and pink-collar workers.
Answer: B — Its articles should be short and inspiring.
The Wallaces… had a clearly defined formula for their “little magazine”… Articles were to be short, readable and uplifting. Subjects were picked to inspire or entertain.
Analysis
Paraphrase
- Articles were to be short, readable and uplifting ↔ Its articles should be short and inspiring
Why the other options are wrong
- A.
- C.
- D.
24. What do we learn about the founder of Reader’s Digest, DeWitt Wallace?
- A. He knew how to make the magazine profitable.
- B. He served as a church minister for many years.
- C. He suffered many setbacks and misfortunes in his life.
- D. He treated the employees like members of his family.
Answer: D — He treated the employees like members of his family.
It started as a mom-and-pop operation and the childless Wallaces always considered employees to be part of their family. Employees still tell stories of how the Wallaces would take care of their employees who had met with misfortunes…
Analysis
Paraphrase
- considered employees to be part of their family ↔ treated the employees like members of his family
Why the other options are wrong
- A.
- B.
- C.
25. What change took place in Reader’s Digest after the Wallaces’ death?
- A. It carried many more advertisements.
- B. George Grune joined it as an ad salesman.
- C. Several hundred of its employees got fired.
- D. Its subscriptions increased considerably.
Answer: C — Several hundred of its employees got fired.
George Grune… turned the magazine on its head. He laid off several hundred workers. Especially hard hit were the blue- and pink-collar departments such as subscription fulfillment.
Analysis
Paraphrase
- He laid off several hundred workers ↔ Several hundred of its employees got fired
Why the other options are wrong
-
A.
-
B.
-
D.
-
Source: Lazynote listening page
-
Chinese text is stored as Obsidian comments (“).