CET6 2026年6月 第1套 · 听力
- 00:00:38 - Section A · 第 1 篇 · 1–4 题
- 00:03:39 - Section A · 第 2 篇 · 5–8 题
- 00:07:17 - Section B · 第 1 篇 · 9–11 题
- 00:10:12 - Section B · 第 2 篇 · 12–15 题
- 00:13:45 - Section C · 第 1 篇 · 16–18 题
- 00:17:47 - Section C · 第 2 篇 · 19–21 题
- 00:21:23 - Section C · 第 3 篇 · 22–25 题
- 原页面:https://english-exam.lazynote.cn/cet6/sections/listening/2026-06-1/
- 音频包含开场说明;第一个正式分段从 00:38 开始。
Transcript
Questions 1–4
1 M: Welcome to “Business Matters”. Today we have invited career development consultant Lucy Williams to talk about how to get ahead at work. Hi, Lucy. Many of us never seem to get promoted. Why is that? And what can we do about it?
2 W: One mistake people make is to limit communication only to their bosses. It’s important to expand your network and include your co-workers.
3 M: But some of our co-workers are less senior to us. Is it really necessary to connect with them?
4 W: It’s important not to underestimate your colleagues. Sometimes a job title might not clearly demonstrate the influence they may have.
5 M: Now many of us think that working hard creates a good impression, but this isn’t always true, is it?
6 W: That’s right. We should avoid trying to take on too much work and constantly staying late, just to show that you are committed.
7 M: I see. So setting expectations too high at the beginning can make us look bad if we don’t maintain them.
8 W: Yeah, it’s better to make sure you are putting in quality time instead of just a large quantity of time. And these efforts can easily be demonstrated by the results we achieve.
9 M: What about helping others at work? Should you try and go beyond your normal responsibilities and offer to help people with their projects?
10 W: Extend your assistance to those who need it, but only as long as your own work will not go unattended. If someone can benefit from your assistance or advice, help them out to gain their respect and trust.
11 M: But it goes without saying that you shouldn’t act like a know-it-all, otherwise you’ll appear arrogant.
12 W: Absolutely. Be humble, and you’ll get a lot of time later on to show your genius.
Questions 5–8
1 W: I think we first need to decide how to divide up the presentation responsibilities. From what I recall, the presentation consists of five parts, not including the introduction and conclusion. That would mean altogether, we need to allocate seven parts between the two of us.
2 M: So, we have the abstract, background research, the project design, the results and the discussion portions. As the abstract section only applies to the article, we needn’t include it in the presentation. How would you suggest we dole out the rest?
3 W: How do you feel about handling the background bit? In this way, we can both discuss the part of the project that we devoted most of our time to.
4 M: Hold on a minute. You want me, the one who did the bulk of the task, to also do the majority of the presentation? The background research which was so meticulous took more than a month.
5 W: OK. OK. I get it. Quit your moaning. I appreciate the rigorous work ethic you applied to the research, but not the sarcasm that comes up every time I mention it. What do you think would be a fair arrangement?
6 M: I think the best arrangement would be to split the research into two parts: before-1980 and afterward. I would take the before-portion and you would be assigned the after-1980, leaving the project and results. I volunteer to describe the project. But as I struggled a bit with the statistics in the results section, how about you handling that?
7 W: That’s agreeable to me. I propose we both handle the discussion section in parts along with the question and answer afterward, leaving only the introduction and conclusion.
8 M: I will take responsibility for the conclusion and put you in charge of the introduction. This will make it so that we alternate presenting, so as to avoid sounding monotonous to the audience.
Questions 9–11
1 Makeup can do more than just change your appearance—it can also alter others’ perceptions of you, for better or for worse. According to new research from the University of Stirling in Scotland, although both men and women perceive women who wear makeup as being of a higher status, men associate makeup with prestigious, positive qualities, while women view other women wearing makeup as being dominant and a potential threat.
2 The research showed that men and women both rated the faces with cosmetics as being more attractive, but only women rated made-up faces as being more dominant, while only men rated made-up faces as being higher in prestige.
3 A follow-up study investigated the root cause behind these differences in perception, and found that female-on-female jealousy seemed to be the main cause of the differences in perception. Women rating women with makeup said they would be more jealous of them and thought they would be more attractive to men than their non-makeup wearing counterparts.
4 Cosmetic products are good for more than just giving you a pretty face. It can be particularly useful for women to understand how wearing makeup alters others’ perceptions of them in situations where they are trying to gain others’ trust and admiration. At a job interview, knowing whether the hiring committee will consist of men or women might influence a female candidate’s decision about wearing makeup. Whether the interviewers will view her as attractive, dominant and prestigious can affect the interviewers’ actions and perhaps the outcome of the interview itself.
Questions 12–15
1 You may have seen advertisements trumpeting methods of changing a habit that require absolutely no willpower whatsoever. But can you really change a bad habit or create a good one without willpower? To answer this question, we first have to ask: “What is willpower?” Most people, sadly, think of it only as the ability to clench their teeth and resist attractive temptations. In this view, willpower means self-denial and no fun. No wonder people hope to make changes without it.
2 I define willpower as “using only the thought of your motivators to control your actions.” Let’s say your motivators are “prevent diabetes” and “reach a healthy weight”. So if you are at the all-you-can-eat buffet, you think about your motivator—avoid diabetes through weight loss—and you take small portions and avoid the dessert table.
3 So, amazingly enough, willpower begins with a thought—a bright idea—some way to improve your life or contribute to others. This bright idea is your motivator.
4 Doctor Walter Mischel, an expert on willpower skills, uses the expressive term “a burning goal”. Whether you call it a motivator, a burning goal, or a bright idea, this idea is the force behind your willpower.
5 What sort of bright ideas—motivators—make for effective willpower? In fact, any goal that you value strongly counts. The list may include good health, self-respect, a better future for your family, a personal mission and being a role model for your child. All these can certainly drive a positive change.
Questions 16–18
1 For many pregnant women, understanding what seafood is safe and healthy and what should be avoided because of mercury concerns comes with a lot of worrying. In part, that’s because the federal government’s advice on the matter, first issued in 2004, has long been criticized as vague. That guidance has included advice on how much seafood to eat, and which species pregnant and breastfeeding women should avoid over concerns about mercury contamination. But critics say the government advisory has done more harm than good, scaring many pregnant and breastfeeding women away from eating seafood altogether.
2 The problem is real. According to a spokesman for the Food and Drug Administration, or FDA for short, the agency analyzed fish consumption data from more than 1,000 pregnant women in the US and found that 21 per cent of them ate no fish whatsoever in the previous month. And those who did eat fish consumed far less than recommended by the dietary guidelines. Some 50 per cent ate less than two ounces a week and 75 per cent ate less than four ounces.
3 This week the FDA issued an update to the advice, listing more than sixty species in a chart that ranks fish as A Best Choice, Good Choice and Choices to Avoid. The goal is to make it easier for mothers-to-be to feel confident about the type of seafood they include in their diets. The new advice recommends consumers choose a variety of fish to eat, and it comes with an easy-to-understand illustration of what an appropriate portion size should be—four ounces for an adult and two ounces for children aged four to seven.
4 And while expectant mothers have long been warned to stay away from shark and four other particular types of fish from the Gulf of Mexico, now there are three new species on the list of what to avoid. But not everyone is thrilled with the new advice. Critics say the new advice doesn’t always agree with the agency’s own scientific findings. While mercury is of great concern when people are talking about pregnant women and seafood, it’s not the only factor contributing to anxiety.
5 The FDA maintains that its final consumption recommendations were based on thorough scientific analysis. Agency spokesman Cassell says the FDA believes their recommendations will increase confidence, not uncertainty. But critics disagree. They think the FDA’s advice is not based on the evidence in its own detailed report, and so it confuses everyone.
Questions 19–21
1 I know you’re busy with work, but you also need to take some time off to recharge those batteries. So, should you plan one big vacation for the year, or should you take multiple short vacations throughout? Quantity can sometimes beat quality. first and foremost, regardless of how you use your vacation days, you need to be using them, and soon. The longer you put off your time off, the worse you’re making things for yourself.
2 One 9-year-long study published in Psychosomatic Medicine suggests not taking at least one vacation a year may increase your risk of mortality due to heart disease. So, not only are you killing your joy, you’re possibly killing yourself. Give yourself a break, folks.
3 When you should take those breaks, however, depends on a few factors: how many days you have available to use, what activities bring you joy, whether you have a family or not, and other variables come into play. Because of that, there’s no perfect formula that works for everyone, but there are still a few things everyone can try to shoot for. We know that in terms of maximizing relaxation, you should aim for vacations that range somewhere between 7 and 11 days long. That gives you enough time to let go of your stress at work, completely loosen up, and achieve full-on calm.
4 That above-mentioned study also recommends you space out your vacations evenly instead of using up all of your days at once. Eight days might sound like a lot for someone who only gets 10 days of vacation a year. But if you frame them with weekends, you can manage two evenly spaced 8-day vacations a year. If you have 14 days of paid leave, that’s almost three separate 8-day vacations you can use to split your year into thirds.
5 As tempting as it might be to use all your days to take one long summer break, your overall goal should be to achieve the perfect balance between length plus joy and frequency. Vacation frequency is important because planning multiple breaks throughout the year means you always have something to look forward to. Planning things and the anticipation that comes with it tend to make us happier. If you only take one long vacation every year, the excitement builds much more slowly and seems so far off that it can actually lead to feelings of despair.
Questions 22–25
1 Autonomous cars that can take over from drivers if they are tired or caught in the heat of an argument are being developed in Sweden. Researchers working as part of the European Union’s €77 billion research program are developing sensor-based systems that monitor whether a driver is distracted, anxious or tired. If a driver is not in a fit state to be on the road, the car automatically takes control of the wheel to prevent accidents. Doctor Anna Anund from the Swedish National Road and Transport Research Institute, who is leading the project, said a driver’s state can be measured using a number of sensors, including heart rate monitors and eye sensors, which track where a driver’s gaze is. She said the aim was to really make sure that the transition from the driver to the vehicle is done in a safe way, so we can take into consideration the driver’s state, and so we do not give control to a driver who is under pressure of fatigue, stress, anxiety, and so on.
2 According to data from the European Commission, Sweden has the safest roads in the EU, with the UK a close second. However, the number of road accidents in both has largely levelled out since 2010. Driver fatigue is thought to be responsible for as many as a fifth of road crashes across the EU, although there are certain times of the day when more accidents happen. At 6:00 a.m., for example, drivers are said to be 20 times more likely to have an accident than at 10:00 a.m. While most experts agree driverless technology should help bring down accident numbers in the long term, some have questioned whether it is safe.
3 The researchers have said the technology they are developing is seeking to bridge the gap between Level 3 on the autonomy scale, in which drivers have to be ready to take control of the car at any point, and Level 4, in which driving is automated.
4 Daniel Ruiz, the chief executive of the UK’s connected and autonomous vehicle programme Meridian, said: “there is a strong debate going on about how it is possible to make a Level 3 car completely safe.” Despite advances in technology, we still have some way to go in shifting public sentiment. With an increase in attention-grabbing accidents recently, drivers now view self-driving cars as less safe than they used to.
Questions, Answers & Analysis
Section A · Long Conversations
1. What are the speakers mainly talking about?
- A. How to run one’s business successfully.
- B. How to make progress in one’s career.
- C. Why few people can fully display their capabilities.
- D. Why young people seldom get the expected promotion.
Answer: B — How to make progress in one’s career.
M: Welcome to “Business Matters”. Today we have invited career development consultant Lucy Williams to talk about how to get ahead at work. Hi, Lucy. Many of us never seem to get promoted. Why is that? And what can we do about it?
Analysis
Paraphrase
- how to get ahead at work ↔ How to make progress in one’s career.
Why the other options are wrong
- A.
- C.
- D.
2. What does the woman say is one mistake people make?
- A. To mix and interact with peers within the organization.
- B. To restrict their connections exclusively to colleagues.
- C. To limit communication only to their superiors.
- D. To underestimate their role in the company.
Answer: C — To limit communication only to their superiors.
W: One mistake people make is to limit communication only to their bosses. It’s important to expand your network and include your co-workers.
Analysis
Paraphrase
- limit communication only to their bosses. ↔ To limit communication only to their superiors.
Why the other options are wrong
- A.
- B.
3. What does the woman advise people to do in their work?
- A. Put in quality time.
- B. Connect with managers.
- C. Make greater efforts.
- D. Demonstrate final results.
Answer: A — Put in quality time.
W: Yeah, it’s better to make sure you are putting in quality time instead of just a large quantity of time. And these efforts can easily be demonstrated by the results we achieve.
Analysis
Paraphrase
- putting in quality time ↔ Put in quality time.
Why the other options are wrong
- B.
- C.
- D.
4. Why does the man say one should not act like a know-it-all?
- A. To show their genius.
- B. To gain due respect.
- C. To guard against humiliation.
- D. To avoid appearing arrogant.
Answer: D — To avoid appearing arrogant.
M: But it goes without saying that you shouldn’t act like a know-it-all, otherwise you’ll appear arrogant.
Analysis
Paraphrase
- you’ll appear arrogant. ↔ To avoid appearing arrogant.
Why the other options are wrong
- A.
- B.
- C.
5. What does the woman say they first need to do?
- A. Decide how to divide up the presentation tasks.
- B. Investigate the available background research.
- C. Complete the project design together.
- D. Find a suitable topic for their article.
Answer: A — Decide how to divide up the presentation tasks.
I think we first need to decide how to divide up the presentation responsibilities.
Analysis
Paraphrase
- decide how to divide up the presentation responsibilities ↔ Decide how to divide up the presentation tasks.
Why the other options are wrong
- B.
- C.
- D.
6. Why does the man refuse to handle the background part?
- A. He wants to devote his time to other portions.
- B. He believes the woman is better able to handle it.
- C. He claims to have done most of the work already.
- D. He finds the woman more meticulous about details.
Answer: C — He claims to have done most of the work already.
Hold on a minute. You want me, the one who did the bulk of the task, to also do the majority of the presentation? The background research which was so meticulous took more than a month.
Analysis
Paraphrase
- the one who did the bulk of the task ↔ He claims to have done most of the work already.
Why the other options are wrong
- A.
- B.
- D.
7. What does the woman urge the man to stop doing?
- A. Questioning.
- B. Complaining.
- C. Arguing.
- D. Worrying.
Answer: B — Complaining.
OK. OK. I get it. Quit your moaning.
Analysis
Paraphrase
- Quit your moaning ↔ Complaining
Why the other options are wrong
- A.
- C.
- D.
8. Why does the man suggest he present the conclusion and the woman do the introduction?
- A. To avoid sounding monotonous to the listeners.
- B. To make the division of labor more reasonable.
- C. To keep himself from being overburdened.
- D. To bring their capabilities fully into play.
Answer: A — To avoid sounding monotonous to the listeners.
I will take responsibility for the conclusion and put you in charge of the introduction. This will make it so that we alternate presenting, so as to avoid sounding monotonous to the audience.
Analysis
Paraphrase
- avoid sounding monotonous to the audience ↔ To avoid sounding monotonous to the listeners.
Why the other options are wrong
- B.
- C.
- D.
Section B · Passages
9. What can makeup do according to new research from the University of Stirling in Scotland?
- A. Alter others’ perceptions of the wearer.
- B. Win others’ admiration for the wearer.
- C. Enhance the wearer’s confidence.
- D. Change the wearer’s appearance.
Answer: A — Alter others’ perceptions of the wearer.
Makeup can do more than just change your appearance—it can also alter others’ perceptions of you, for better or for worse. According to new research from the University of Stirling in Scotland, although both men and women perceive women who wear makeup as being of a higher status, men associate makeup with prestigious, positive qualities, while women view other women wearing makeup as being dominant and a potential threat.
Analysis
Paraphrase
- alter others’ perceptions of you ↔ Alter others’ perceptions of the wearer.
Why the other options are wrong
- B.
- C.
- D.
10. How did both men and women rate the faces with cosmetics in the new research?
- A. As being a greater threat.
- B. As being of higher prestige.
- C. As being more dominant.
- D. As being more attractive.
Answer: D — As being more attractive.
The research showed that men and women both rated the faces with cosmetics as being more attractive, but only women rated made-up faces as being more dominant, while only men rated made-up faces as being higher in prestige.
Analysis
Paraphrase
- men and women both rated the faces with cosmetics as being more attractive ↔ As being more attractive.
Why the other options are wrong
- A.
- B.
- C.
11. Why does a female candidate need to know the gender of the hiring committee members?
- A. It might influence her way of introducing herself.
- B. It might impact her dressing style for the occasion.
- C. It might affect her decision on applying cosmetics.
- D. It might sway her view on the interviewers’ questions.
Answer: C — It might affect her decision on applying cosmetics.
At a job interview, knowing whether the hiring committee will consist of men or women might influence a female candidate’s decision about wearing makeup.
Analysis
Paraphrase
- influence a female candidate’s decision about wearing makeup ↔ It might affect her decision on applying cosmetics.
Why the other options are wrong
- A.
- B.
- D.
12. What methods do some advertisements trumpet about changing a habit?
- A. Those involving no self-recognition.
- B. Those forcing us to clench our teeth.
- C. Those resisting various temptations.
- D. Those requiring no willpower at all.
Answer: D — Those requiring no willpower at all.
You may have seen advertisements trumpeting methods of changing a habit that require absolutely no willpower whatsoever.
Analysis
Paraphrase
- require absolutely no willpower whatsoever ↔ Those requiring no willpower at all.
Why the other options are wrong
- A.
- B.
- C.
13. What does the speaker define willpower as?
- A. Regulating one’s actions for the sake of good health.
- B. Controlling one’s actions with a motivating thought.
- C. Using practical examples to guide one’s behavior.
- D. Denying oneself any comfort to prevent diseases.
Answer: B — Controlling one’s actions with a motivating thought.
I define willpower as “using only the thought of your motivators to control your actions.”
Analysis
Paraphrase
- using only the thought of your motivators to control your actions ↔ Controlling one’s actions with a motivating thought.
14. What may sound amazing enough as regards willpower?
- A. It equips us with an expert skill.
- B. It exerts an enduring force on us.
- C. It leads to a burning goal.
- D. It begins with a bright idea.
Answer: D — It begins with a bright idea.
So, amazingly enough, willpower begins with a thought—a bright idea—some way to improve your life or contribute to others.
Analysis
Paraphrase
- willpower begins with a thought—a bright idea ↔ It begins with a bright idea.
Why the other options are wrong
- A.
- B.
- C.
15. What does the speaker say may make for effective willpower?
- A. Any cherished goal.
- B. Any positive mindset.
- C. Any personal instinct.
- D. Any valued role model.
Answer: A — Any cherished goal.
What sort of bright ideas—motivators—make for effective willpower? In fact, any goal that you value strongly counts.
Analysis
Paraphrase
- any goal that you value strongly counts ↔ Any cherished goal.
Why the other options are wrong
- B.
- C.
- D.
Section C · Lectures
16. What does the speaker say about the federal government’s advice on seafood safety?
- A. It has long been criticized as unclear.
- B. It has long been ignored by the public.
- C. It has caused much panic among women.
- D. It has resulted in different understandings.
Answer: A — It has long been criticized as unclear.
In part, that’s because the federal government’s advice on the matter, first issued in 2004, has long been criticized as vague.
Analysis
Paraphrase
- has long been criticized as vague ↔ It has long been criticized as unclear.
- the federal government’s advice ↔ It
Why the other options are wrong
- B.
- C.
- D.
17. What did the Food and Drug Administration do this week?
- A. It warned consumers not to eat fish from the Gulf of Mexico.
- B. It called on expectant mothers to pay attention to food safety.
- C. It issued an update to the advice on seafood consumption.
- D. It listed more than sixty species of fish as “choices to avoid”.
Answer: C — It issued an update to the advice on seafood consumption.
This week the FDA issued an update to the advice, listing more than sixty species in a chart that ranks fish as A Best Choice, Good Choice and Choices to Avoid.
Analysis
Paraphrase
- the FDA issued an update to the advice ↔ It issued an update to the advice on seafood consumption.
Why the other options are wrong
- A.
- B.
- D.
18. According to the speaker, what are people concerned about regarding pregnant women and seafood?
- A. The impact of the FDA’s analysis.
- B. Multiple factors including mercury.
- C. Critics’ conclusions.
- D. The prices of seafood.
Answer: B — Multiple factors including mercury.
While mercury is of great concern when people are talking about pregnant women and seafood, it’s not the only factor contributing to anxiety.
Analysis
Paraphrase
- it’s not the only factor contributing to anxiety ↔ Multiple factors including mercury.
- mercury is of great concern ↔ including mercury
Why the other options are wrong
- A.
- C.
19. What does the speaker say about people not taking any vacation?
- A. They will suffer a breakdown soon.
- B. They will be losing both joy and life.
- C. They will be putting themselves and family at risk.
- D. They will make things worse for people around them.
Answer: B — They will be losing both joy and life.
One 9-year-long study published in Psychosomatic Medicine suggests not taking at least one vacation a year may increase your risk of mortality due to heart disease. So, not only are you killing your joy, you’re possibly killing yourself.
Analysis
Paraphrase
- not only are you killing your joy, you’re possibly killing yourself ↔ They will be losing both joy and life
Why the other options are wrong
- A.
- C.
- D.
20. What does the 9-year study recommend people do when planning vacations?
- A. Spend 14 days for vacation every year.
- B. Aim for three separate vacations yearly.
- C. Space out their vacations evenly instead of taking one long vacation.
- D. Use all their days off for a long summer break to achieve full-on calm.
Answer: C — Space out their vacations evenly instead of taking one long vacation.
That above-mentioned study also recommends you space out your vacations evenly instead of using up all of your days at once.
Analysis
Paraphrase
- space out your vacations evenly instead of using up all of your days at once ↔ Space out their vacations evenly instead of taking one long vacation
Why the other options are wrong
- A.
- B.
- D.
21. Why is vacation frequency important according to the speaker?
- A. Expecting to have more vacations in a year will boost one’s work efficiency.
- B. Anticipating more vacations would reduce one’s feelings of despair at work.
- C. Taking more than three vacations yearly would prolong one’s excitement.
- D. Planning multiple breaks throughout the year will add to one’s happiness.
Answer: D — Planning multiple breaks throughout the year will add to one’s happiness.
Vacation frequency is important because planning multiple breaks throughout the year means you always have something to look forward to. Planning things and the anticipation that comes with it tend to make us happier.
Analysis
Paraphrase
- planning multiple breaks throughout the year means you always have something to look forward to ↔ Planning multiple breaks throughout the year will add to one’s happiness
- the anticipation that comes with it tend to make us happier ↔ Planning multiple breaks throughout the year will add to one’s happiness
Why the other options are wrong
- A.
- B.
- C.
22. What are researchers doing in Sweden?
- A. Surveying when drivers are caught in the heat of arguments.
- B. Designing devices to prevent drivers from being distracted.
- C. Testing models for monitoring drivers easily getting tired.
- D. Developing sensor-based systems for autonomous vehicles.
Answer: D — Developing sensor-based systems for autonomous vehicles.
Researchers working as part of the European Union’s €77 billion research program are developing sensor-based systems that monitor whether a driver is distracted, anxious or tired.
Analysis
Paraphrase
- developing sensor-based systems that monitor whether a driver is distracted, anxious or tired ↔ Developing sensor-based systems for autonomous vehicles.
Why the other options are wrong
- A.
- B.
- C.
23. What did the researchers’ project aim to do according to Dr. Anna Anund?
- A. Make sure the autonomous vehicle operates in the simplest manner.
- B. Ensure the transition from the driver to the vehicle is safely made.
- C. Alleviate the driver’s pressure as much as possible.
- D. Record the driver’s state as accurately as possible.
Answer: B — Ensure the transition from the driver to the vehicle is safely made.
She said the aim was to really make sure that the transition from the driver to the vehicle is done in a safe way, so we can take into consideration the driver’s state, and so we do not give control to a driver who is under pressure of fatigue, stress, anxiety, and so on.
Analysis
Paraphrase
- the transition from the driver to the vehicle is done in a safe way ↔ Ensure the transition from the driver to the vehicle is safely made.
Why the other options are wrong
- A.
- C.
- D.
24. What is thought to be responsible for a fifth of road accidents across the European Union?
- A. Driver fatigue.
- B. Dreadful traffic.
- C. Drunk driving.
- D. Driving time.
Answer: A — Driver fatigue.
Driver fatigue is thought to be responsible for as many as a fifth of road crashes across the EU, although there are certain times of the day when more accidents happen.
Analysis
Paraphrase
- Driver fatigue is thought to be responsible for as many as a fifth of road crashes across the EU ↔ Driver fatigue.
Why the other options are wrong
- B.
- C.
- D.
25. Why do drivers now view self-driving cars as less safe than they used to?
- A. There has been a strong debate on the feasibility of Level 3 cars.
- B. There have been few remarkable advances in auto technology.
- C. There has been a rise in attention-grabbing accidents recently.
- D. There have been few feasible ways to shift public sentiment.
Answer: C — There has been a rise in attention-grabbing accidents recently.
With an increase in attention-grabbing accidents recently, drivers now view self-driving cars as less safe than they used to.
Analysis
Paraphrase
- an increase in attention-grabbing accidents recently ↔ There has been a rise in attention-grabbing accidents recently.
Why the other options are wrong
-
A.
-
B.
-
D.
-
Source: Lazynote listening page
-
Chinese text is stored as Obsidian comments (“).